Vinăria Purcari și-a luat director operațional din industria de telecomunicații

shadow
Miercuri, 15.05.2019 06:51   1863
Compania Purcari Wineries l-a numit pe Eugen Comendant în funcția de Director Operational (COO), acesta activând în ultimii 15 ani în industria de telecomunicații, cel mai recent ca Drector de Vânzări și Marketing al FRIENDi, operatorul telecom din Oman, parte a Virgin Mobile Middle East and Africa.

Funcția a devenit vacantă după retragerea de la începutul acestui an, a lui John Maxemchuk din conducerea Purcari Wineries

Comendant va prelua funcția din cadrul Purcari Wineries pe 10 iunie și va supraveghea departamentele de Vânzări, Marketing, Finanțe, HR, Administrativ, Relații cu Investitorii, Juridic și IT.

Citiți și:

Topul celor mai mari tranzacții ale anului 2018 

Originar din Republica Moldova, Comendant are peste 15 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, ajungând în funcția de Director Mobile și Triple-Play cu ACN, la Amsterdam, responsabil pentru 18 piețe europene și, cel mai recent, Director de Vânzări și Marketing al FRIENDi, operatorul telecom din Oman, parte a Virgin Mobile Middle East and Africa.

Advertisement

Și-a făcut studiile la Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam, inclusiv un program de schimb cu ESSEC la Paris.

"El a demonstrat că poate obține rezultate extraordinare într-o piață extrem de competitivă și saturată, cum ar fi cea a telecomunicațiilor, cel mai recent crescând afacerea Virgin în Oman într-una din cele mai de succes companii MVNO din lume. Sper că alături de Purcari, va livra rezultate și mai impresionante în industria vinicolă, care, spre deosebire de telecom, este foarte fragmentată și demonstrează o creștere rapidă", a comentat Vasile Tofan, Președintele Consiliului de Administrație al Purcari Wineries.

"Nu pot decât să salut revenirea a astfel de tineri talentați mai aproape de casă, după mulți ani de viață în străinătate", a declarat Victor Bostan, director și acționar al Vinăriei.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti, e condus de Victor Bostan, având printre acționari investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.Oportunitati