Bank of America recomandă investitorilor să-și îndrepte atenția spre sectorul biotech

shadow
Sâmbătă, 18.05.2019 06:09   1358
Industria tehnologiilor imortalității și longevității umane este noul star pentru investiții, afirmă doi analiști ai unei dintre cele mai mari instituții bancare din lume.

Felix Tran și Haim Israel au declarat pentru canalul de televiziune CNBC că firmele din sectorul tehnologiilor biologice vor deveni în câțiva ani cap de afiș la capitolul investiții, iar piața inovațiilor în medicină va crește până la 600 de miliarde de dolari SUA până în anul 2025. Numai cercetările în editarea genomului uman vor atrage finanțare în valoare de peste 40 de miliarde de dolari. 

Companiile preocupate de tehnologiile biologice există deja de mulți ani, dar interesul față de ele a crescut brusc doar recent, în legătură cu succesele remarcabile ale savanților în experimentele cu manipularea genetică și spargerea codurilor multor viruși și bacterii.

Acest fapt constituie un progres fără precedent în calea combaterea multor boli și ”corectării” particularităților individuale ale oamenilor.

Advertisement

Mai mult, reprezentanții companiilor biotech promit că vor putea în curând să ajute clienților să treacă cu ușurință de vârsta de 100 de ani, garantând o stare de sănătate perfectă. 

”Cunoștințele medicale se vor dubla după fiecare 3 de zile către anul 2020, în comparație cu 3,5 ani în anul 2010, iar cheltuielile pentru secvențierea genomului s-au redus cu 99.99 la sută în ultimii 16 ani. Acest rezultat a deschis o nouă frontieră în medicina de precizie în efortul de extindere a vieții umane și a pus bazele revoluției tehno-umanitare”, au declarat cei doi experți în cadrul unui interviu televizat. 

Ei au identificat 5 sub-domenii cheie care vor prezenta interes pentru comunitatea investitorilor (în paranteze sunt cele mai cunoscute proiecte): 

  • instituții de cercetare în genomica / editarea genetică (Illumina, Agilent, Danaher); 
  • firme specializate în prelucrarea datelor și inteligența artificială (Alphabet, Amazon și Apple); 
  • afaceri orientate către produsele alimentare futuriste și nutriția inovativă (Dow DuPont, WW International); 
  • firme care dezvoltă echipamente și unelte medicale (Intuitive Surgical, Zimmer);
  • companii medicale centrate pe terapii ce ajută la eradicarea celor mai grave boli, de genul Parkinson sau Alzheimer (Sangamo, Vertex Pharma, Neurocrine). 

În prezent piața biotech este estimată la 110 miliarde de dolari SUA. În 2018 speranța medie de viață în Statele Unite a fost 76 de ani pentru bărbați și 81 de ani pentru femei. În Europa Occidentală cifrele au fost de 79 și 84, respectiv. Oportunitati