AIPA are un nou director

shadow
Joi, 09.05.2019 09:10   1437
Vadim Curmei, care a exercitat până în prezent funcția de director adjunct, a fost promovat de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în funcția de director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Funcția de director al AIPA a devenit vacantă după ce în septembrie 2018, Nicolae Ciubuc, care timp de doi ani a condus Agenția, a fost numit ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit AIPA, Vadim Curmei (40 de ani), licențiat în drept civil, cu o experiență vastă în domeniul juridic, în anul 2016, a fost numit în funcția de director adjunct al AIPA unde și-a exercitat atribuțiile timp de trei ani, acumulând cunoștințe ample în domeniul subvenționării.

Totodată, prin Ordinul nr. 325/2019 emis de MADRM, Petru Tâmbur a fost promovat din funcția de șef al Serviciului audit intern din cadrul MADRM, în funcția de director adjunct al AIPA.

Advertisement

AIPA este o instituție publică subordonată Ministerului Agriculturii (anterior Guvermului) ce administrează Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) prin care anual sunt alocate agricultorilor subvenții de circa 900 milioane lei.

În prezent programul de subvenționare trece printr-un proces de modificare și ajustare la necesitățile economiei naționale și ale locuitorilor țării.

Totodată cu suportul organismelor financiare internaționale AIPA a dezvoltat și implementat Sistemul informațional de administrare și control, sistemul plăților directe la hectar, dar și a unui sistem separat de gestionare a proiectelor aferente subvențiilor în avans etc.

Citiți și:

Schimbări radicale în programul de subvenționare: de la femei fermier la subvenții de 18 milioaneOportunitati