Două companii de asigurări au investit peste o sută de milioane lei într-o companie imobiliară

shadow
Miercuri, 08.05.2019 07:19   3784
Companiile de asigurări Moldasig și Asito Direct (ce au făcut parte din imperiul financiar al afaceristului Veaceslav Platon și sunt scoase la vânzare la prețuri de câteva milioane de lei) dețin 100% din capitalul societății pe acțiuni Style Design Company din Chișinău, artizana uneia dintre cele mai mari tranzacții din anul 2018.

Astfel a devenit clar cine a stat în spatele unor operațiuni financiare suspecte, efectuate la finele anului trecut pe piața de capital din Republica Moldova.  

Citiți și:

Topul celor mai mari tranzacții ale anului 2018

Amintim că pe 7 noiembrie 2018, în cadrul a două tranzacțiiau fost vândute 98 de acțiuni ale societății pe acțiuni Style Design Company. Valoarea totală a tranzacției a fost de 108,47 milioane de lei, iar surpriza cea mai mare este prețul acțiunilor.

Conexiuni cu alte operațiuni

Astfel prețul nominal al unei acțiuni a fost de 1,1 milioane lei, iar în cadrul tranzacției acestea s-au vândut la un cost de 1.106.836 lei bucata. Atunci însă nu s-a anunțat cine a stat în spatele tranzacțiilor.

Style Design Company a fost înregistrată pe 13 septembrie 2018, iar director este Igor Duliga, despre care nu am putut afla nimic și care nu a figurat anterior ca administrator sau asociat la vre-o companie.

Pe aceeași adresă din fosta clădire a sindicatelor din agricultură, a fost înregistrată și o altă companie cu o denumire aproape similară - Style Design Imobil SRL, cu un capital social de 5.000 de lei și care îl are ca administrator și unic asociat pe Roman Mishchenkov din Rusia.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati