Milionarul moldovean Andrei Tranga a fost arestat într-un dosar de șantaj

shadow
Joi, 02.05.2019 16:16   5211
Andrei Tranga, proprietarul unora dintre cele mai mari lanțuri de restaurante din Republica Moldova - „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Informația a fost confirmată pentru Adevărul de către șeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, care a declarat că Andrei Tranga a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, într-un dosar penal deschis pentru șantaj.

Citiți și:

Demisia șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și pachetul cu 30.000 de euro

Numele lui Tranga figurează într-o scrisoare trimisă la mai multe redacții și instituții și în care afaceristul este menționat că împreună cu interlopul Grigore Caramalac ar fi exercitat presiuni asupra unui agent economic și au încercat să-l deposedeze de afacere.

Advertisement

În aceeași scrisoare apare și numele lui Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, care și-a dat demisia.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție vizavi de acuzațiile aduse, meționând că „pretinsele ilegalități care i se impută Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție reprezintă afirmații fără niciun substract factologic”.

Andy's Pizza a fost fondată în anul 1999 și este deținută de Trabo-Plus SRL (controlată de Andrei și Ion Tranga). Ea s-a extins rapid pe piața din Republica Moldova, iar în România aceasta este compania care administrează atât linia de business dedicată consumatorilor de pizza, cât și și cea de mâncare tradițională.

Andy’s Pizza numără 28 de localuri în Chișinău, trei în Bălți și câte unul în Cahul, Tiraspol, Rîbnița, Bender, Ceadîr-Lunga, Comrat și Soroca.

Totodată din grup mai face parte și rețeaua de produse de cofetărie Ciao-Cacao și lanțul de restaurante La Plăcinte care numără în prezent 12 unități, conform site-ului propriu.

Amintim că în anul 2010 afacerile controlate de Andrei Tranga au fost implicate într-un scandal de evaziune fiscală.

Citiți și:

Milionarul moldovean Andrei Tranga își continuă expansiunea pe piața din RomâniaOportunitati