Demisia șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și pachetul cu 30.000 de euro

shadow
Joi, 02.05.2019 13:35   9212
Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia. Inițiativa îi aparține și a venit urmare a acuzațiilor publice care i s-au adus prin intermediul unor scrisori expediate presei și misiunilor diplomatice.

Potrivit Unimedia.info, responsabili de la Procuratura Generala au confirmat că săptămâna trecută a fost recepționată cererea de demisie din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. El însă nu a răspuns la apelurile telefonice.

Asta după ce săptămâna trecută, mai multe redacții ș instituții au primit, prin email, un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria agroalimentară. La fel erau aduse și alte detalii privind implicarea în schemă a unor afaceriști și lideri ai lumii interlope, inclusiv Grigore Karamalak, un italian și un cetățean rus stabilit în Austria, care controla o rafinărie din România.

Advertisement

În acest caz, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au reținut cinci persoane, inclusiv un cunoscut avocat, care ar fi avut asupra sa un pachet cu circa 30.000 de euro, destinați unui șef de la Procuratură.

Sursele noastre spun că avocatul a mai fost și în trecut intermediar în astfel de operațiuni, doar că de această dată cineva l-a turnat.

De notat că șeful Procuraturii Anticorupție a calificat acuzațiile care i s-au adus în scrisorile anonime drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pretinsele ilegalități „reprezintă afirmații fără niciun substrat factologic, dar care – într-o manieră manipulatoare – sunt puse în contextul unor informații mai vechi cunoscute opiniei publice. În acest fel, autorul își impune concluziile vădit mincinoase în perimetrul unor declarații făcute – aparent – în cunoștință de cauză”.

În context, PA menționa că în activitatea sa se conduce strict de prevederile legislației în vigoare și nu va admite imixtiuni de nicio natură în procesul de investigare a acțiunilor de corupție.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a numit pe Viorel Morari în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție pe 22 aprilie 2016. Acesta a fost numit prin concurs, după ce a acumulat cel mai mare punctaj dintre toți candidații.Oportunitati