Termoelectrica și-a majorat de cinci ori profitul. În 2018 a acumulat un profit de 185 milioane lei

shadow
Vineri, 26.04.2019 06:10   1966
Cel mai mare producător și furnizor de energie electrică și termică din Chișinău și Republica Moldova, SA Termoelectrica (deținută de stat), reușește treptat să iasă din criză înregistrând în anul 2018 cel mai mare profit din istoria sa.

Potrivit datelor raportului financiar al Termolectrica, în anul 2018 întreprinderea a avut venituri de 2,58 miliarde lei, cu circa 190 milioane lei mai mult decât în 2017.

În aceeași perioadă Termoelectrica obținut un profit de 185,4 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât în anul 2017.

Anterior întreprinderea, ce deține active de circa 5,7 miliarde lei (100% al statului), înregistra doar pierderi. 

Administrația Termoelectrica susține într-un comentariu pentru Mold-street.com că rezultatele sunt rodul implementării (de către noua conducere) a reformelor în domeniul termoenergetic, reabilitării financiare a întreprinderii, sporirii atractivității sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Chișinău și promovarea cogenerării.

Advertisement

În consecință după mai mult de trei ani de muncă activă, rezultatele nu au întârziat să apară, constată administrația Termoelectrica.

"Factorii care au influențat acest lucru sunt: managementul eficient, care s-a axat pe proiecte de modernizare și reabilitare a SACET-ului; majorarea volumului de livrări a energiei electrice și termice; creșterea numărului de consumatori noi – datorită îmbunătățirii calității serviciilor prestate; reducerea costurilor și alți factori relevanți", mai afirmă conducerea întreprinderii.

Compania a fost fondată în anul 2014 în urma comasării întreprinderilor CET-1, CET-2 și Termocom, pentru care a beneficiat de o finanțare substanțială de la Banca Mondială. În prezent ea asigură cu energie termică și apă caldă consumatorii din orașul Chișinău.

Totodată la cele două centrale electrice cu termoficare (CET-1 și CET-2 din Chișinău) a produs peste 650 milioane de kWh de energie electrică. 

Citiți și: 

Termoelectrica cere o nouă majorare a tarifelor la căldură Oportunitati