O rețea de electrocasnice din Moldova vrea să deschidă 6 magazine la București

shadow
Duminică, 21.04.2019 07:47   3101
La începutul lunii mai la București urmează să fie deschis primul magazin al rețelei de electrocasnice Premium Store, care are în calitate de beneficiari investitori din Republica Moldova.

Potrivit logos.press.md, rețeaua va comercializa în special electrocasnice premium și alte produse ale gigantului german Bosch, iar formatul va fi de showroom.

"Până la finele anului planificăm deschiderea a șase magazine la București, trei din care sunt deja în faza de lucrărie de pregătire. În total planificăm deschiderea a 26 de magazine în România, iar investițiile fiind de 150.000-250.000 de euro pentru fiecare. Magazinele ar putea fi deschise separat, sau în cadrul unor centre comerciale din Brașov, Constanța, Iași, Cluj, Oradea și Timișoara", a declarat pentru logos.press, Iurie Caluja, șeful proiectului Premium Store.

Extinderea în România se datorează în special pieței mai mari și în creștere de acolo, în timp ce cea din Moldova este una mică. Astfel în Republica Moldova piața electrocasnicelor este estimată la 200 de milioane de euro pe an, în timp ce în România la circa 3 miliarde de euro.

Advertisement

Investitor este grupul Almigor, care deține la Chișinău un magazin – partener de firmă al grupului Bosch. Grupul deține și dezvoltă rețeaua de electrocasnice Bomba, care face parte din top trei cele mai mari din Republica Moldova.

Menționăm că fondator al rețelei Bomba a figurat până în anul 2012, afaceristul Mircea Baciu. În 2012 după o reorganizare rețeaua a trecut sub controlul companiei BM Technotrade SRL a cărei singur asociat figurează Alla Kovalchuk din Ucraina. În 2014 (ultimele date disponibile), Bomba a avut o cifră de afaceri de 217 milioane lei.

În 2017 Bomba a preluat rețeaua Alina Electronic, iar în prezent, rețeaua deține 19 magazine (nouă în Chișinău, două în Bălți și câte unul în Cahul, Orhei, Edineț, Ungheni, Rezina, Comrat, Soroca și Căușeni).

Citiți și:

Patru mari rețele de electrocasnice amendate pentru majorarea prețurilor

De notat că pe pagina web a grupului Bosch din România, nu apare nicio informație referitor la astfel de planuri de dezvoltare și colaborare.

Potrivit datelor de pe pagina web, Grupul Bosch este prezent cu cinci entități în diferite locații din România. Sediul central al companiei este situat în București, unde Bosch are și un birou de vânzări. Bosch în România face parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Oportunitati