O rețea de electrocasnice din Moldova vrea să deschidă 6 magazine la Bucureşti

shadow
Duminică, 21.04.2019 07:47   1202
La începutul lunii mai la București urmează să fie deschis primul magazin al reţelei de electrocasnice Premium Store, care are în calitate de beneficiari investitori din Republica Moldova.

Potrivit logos.press.md, reţeaua va comercializa în special electrocasnice premium şi alte produse ale gigantului german Bosch, iar formatul va fi de showroom.

"Până la finele anului planificăm deschiderea a şase magazine la Bucureşti, trei din care sunt deja în faza de lucrărie de pregătire. În total planificăm deschiderea a 26 de magazine în România, iar investiţiile fiind de 150.000-250.000 de euro pentru fiecare. Magazinele ar putea fi deschise separat, sau în cadrul unor centre comerciale din Braşov, Constanţa, Iaşi, Cluj, Oradea şi Timişoara", a declarat pentru logos.press, Iurie Caluja, şeful proiectului Premium Store.

Extinderea în România se datorează în special pieţei mai mari şi în creştere de acolo, în timp ce cea din Moldova este una mică. Astfel în Republica Moldova piaţa electrocasnicelor este estimată la 200 de milioane de euro pe an, în timp ce în România la circa 3 miliarde de euro.

Advertisement

Investitor este grupul Almigor, care deţine la Chişinău un magazin – partener de firmă al grupului Bosch. Grupul deţine şi dezvoltă reţeaua de electrocasnice Bomba, care face parte din top trei cele mai mari din Republica Moldova.

Menţionăm că fondator al rețelei Bomba a figurat până în anul 2012, afaceristul Mircea Baciu. În 2012 după o reorganizare rețeaua a trecut sub controlul companiei BM Technotrade SRL a cărei singur asociat figurează Alla Kovalchuk din Ucraina. În 2014 (ultimele date disponibile), Bomba a avut o cifră de afaceri de 217 milioane lei.

În 2017 Bomba a preluat reţeaua Alina Electronic, iar în prezent, rețeaua deține 19 magazine (nouă în Chișinău, două în Bălţi şi câte unul în Cahul, Orhei, Edineţ, Ungheni, Rezina, Comrat, Soroca şi Căuşeni).

Citiți și:

Patru mari rețele de electrocasnice amendate pentru majorarea prețurilor

De notat că pe pagina web a grupului Bosch din România, nu apare nicio informaţie referitor la astfel de planuri de dezvoltare şi colaborare.

Potrivit datelor de pe pagina web, Grupul Bosch este prezent cu cinci entități în diferite locații din România. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări. Bosch în România face parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Oportunitati