11 companii aeriene din Moldova interzise în spațiul european

shadow
Joi, 11.04.2019 14:51   5194
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că 11 companii din Republica Moldova nu mai dreptul de a efectua zboruri în spațiul aerian al Uniunii Europene.

E vorba de companiile Tandem Aero SRL, Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Oscar Jet SRL, Air Stork SRL, MEGAviation SRL, Pecotox-Air SRL, Terra Avia SRL, Fly Pro SRL, Moldaeroservice și Diplomat Air SRL.

Potrivit Autorității interdicția a intrat în vigoare pe 10 aprilie 2019, pentru că acesti operatorii "nu dețin Certificat de operator din țară terță emis de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației", iar Directiva nr. 02 – 10/04/2019 emisă de CAA prevede "limitarea geografică (interzicerea operării zborurilor în spațiul aerian a Uniunii Europene)".

În plus Autoritatea Aeronautica Civila a interzis operarea aeronavei Oscar Jet și a suspendat Certificatul de operator aerian pentru companiile Terra Avia și Fly Pro, care exercită activități de zbor în afara Republicii Moldova (Orientul Mijlociu, Asia și Pacific).

Advertisement

Companiile aeriene moldovenești Air Moldova și Fly One, care exercită activități de transport de pasageri în/din Republica Moldova, sunt conforme normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță, mai precizează Autoritatea.

În perioada noiembrie 2018 – martie 2019, AAC a desfășurat un proces de evaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova, la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană, în acest sens.

În aceeași perioadă, au fost efectuate evaluări ale sistemului și capacităților de supraveghere a AAC inclusiv cu expertiza Agenției Europene de Siguranță a Aviației, potrivit unui comunicat al Autorității.

Citiți și:

Proprietarii companiei Valan lansează curse aeriene comerciale în ItaliaOportunitati