Faliment pentru firma căreia primăria Chișinău i-a dat 29 milioane lei pentru construcția unui drum

shadow
Luni, 08.04.2019 09:36   5502
La finele lunii martie 2019, judecătoria Chișinău a constatat insolvabilitatea și a intentat procesul de insolvabilitate în privința SRL Utiltrans Construct. E vorba de firmă care a primit de la Primăria Chișinău circa 29 de milioane de lei pentru construcția unui drum, pe care nu l-a finalizat.

Cererea a fost depusă de Tair Manalatii, lichidatorul societății comerciale Reprocon Grup SRL.

Şeful firmei revocat

Totodată instanța l-a revocat din funcția de administrator pe Golovatiuc Cristian-Bogdan și l-a numit administrator al insolvabilității pe Veaceslav Stejar, pe care l-a împuternicit să preia "în posesie și administrare, inclusiv prin executare silită, bunurile care fac parte din masa debitoare a SRL Utiltrans Construct, în proces de insolvabilitate".

Citiți și: 

Aici sunt banii dumneavoastră! Doi ani și 29 de milioane de lei îngropate într-un drum

Administratorul insolvabilității urmează să notifice creditorii companiei, despre înregistrarea cererilor de validare în vederea întocmirii tabelului definitiv al creanțelor, până pe 3 mai 2019.

Totodată el urmează să facă un apel special "adresat creditorilor garantați, cu propunerea de a preciza neîntîrziat bunurile asupra cărora dețin un drept preferențial; să verifice, să întocmească și să prezinte instanței, nu mai târziu de 27 mai 2019, tabelul definitiv al creanțelor, cu comunicarea imediată a debitorului și creditorilor ale căror creanțe sau drepturi de preferință au fost trecute parțial în tabelul definitiv sau respinse și un raport amănunțit asupra cauzelor și împrejurărilor care au condus la insolvabilitate, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabile și premisele angajării răspunderii acestora în condițiile legii".

Instanța a stabilit ședința de validare a creanțelor creditorilor SRL Utiltrans Construct, pentru data de 17 iunie 2019.

Unde sunt îngropate 29 de milioane lei

Firma Utiltrans Construct a avut până în ianuarie 2019 ca asociați firmele GNT General Construct din România și Financial Investment Group SRL din Chișinău, ambele implicate în tranzacții dubioase. În ianuarie 2019 cota Financial Investment Group SRL a fost preluată de Golovatiuc Cristian-Bogdan. 

Utiltrans Construct a câștigat în august 2014, în condiții suspecte, licitația pentru construcția drumului de acces Humulești-Chișinău, planificat să aibă o lungime de șase kilometri și o lățime de șapte metri și un cost al lucrărilor de 23,93 milioane lei.

Termenul contractului a fost stabilit de nouă luni, dar nici în prezent lucrările nu au fost finalizate.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Construcții și imobiliare   Corupția  

Advertisement

Oportunitati