O firmă din Moldova a cumpărat Carom Onesti - singurul producător de cauciuc sintetic din regiune

shadow
Duminică, 07.04.2019 16:16   8590
Ce a mai rămas din singurul combinat de cauciuc sintetic din România și din sud-estul Europei, Carom SA Onești, a fost cumpărat de către grupul Atai, controlat de omul de afaceri Anatolie Grosu din Chișinău.

Tranzacția a fost efectuată la începutul lunii aprilie, după ce câțiva ani la rândul Carom a fost scoasă la licitație de către compania R&I Group SPRL, lichidatorul judiciar al societății în faliment Energy Bio Chemicals (EBC) București (proprietarul în acte al combinatului).

Cine este cumpărătorul

Potrivit ziarului Unu pe Trotuș din Onești, rezultatul licitației nu a fost anunțat oficial, dar mai multe surse din Onești susțin că societatea Carom a fost preluată de ATAI Group, din Republica Moldova.

Nici prețul tranzacției nu este cunoscut, dar ultimul anunț de licitație anunța pornirea acesteia de la aproape 4,6 milioane de euro, exclusiv TVA, jumătate din prețul inițial. Interesant este că la penultima strigare de vânzare, din ianuarie, prețul de pornire era de doar 2,8 milioane de euro, potrivit publicației de la Bacău.

În prețul de vânzare a Carom sunt incluse terenuri în suprafață totală de 2,45 milioane de metri pătrați (245 de hectare) și construcțiile de pe acestea precum și bunuri mobile ce constau în echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe.

Cumpărătorul, firma Atai SRL din Chișinău, are un capital social de 137.350 lei și un singur asociat - Anatolie Grosu. Compania este specializată în comerțul cu chimicale, iar pe pagina web informează că deține mai multe companii în România și Uzbekistan. Ultimul raport financiar pentru anul 2012 indica o cifră de afaceri de circa 210 milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Infracțiuni economice   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati