Moldindconbank, alături de Danske, Nordea și Swedbank a ajuns sub lupa autorităților americane

shadow
Luni, 01.04.2019 06:44   3439
Scandalul legat de spălarea a sute de miliarde de dolari prin băncile din statele scandinave și cele baltice se extinde și lucrurile ar putea deveni și mai serioase, inclusiv și pentru o bancă din Moldova.

Astfel la finele săptămânii trecute s-a anunțat că Autoritatea de reglementare financiară din New York a solicitat băncilor nordice (din Suedia și Finlanda) informații detaliate despre tranzacțiile cu Danske Bank din Danemarca, ca parte a unei investigații în curs de desfășurare a spălării banilor la nivel global.

Spălarea miliardelor și scandalul Panama Papers 

Astfel două bănci, Nordea Bank din Finlanda și SEB din Suedia, trebuie, de asemenea, să ofere Departamentului de Servicii Financiare (DFS) din New York mai multe informații despre colaborarea lor cu Mossack Fonseca & Co, o firmă de avocați din Panama care a creat adăposturi fiscale pentru indivizi bogați din întreaga lume.

Citiți și:

Cine sunt moldovenii ce apar în Panama Papers

Cererea de informații a venit în aceeași zi în care Swedbank a concediat-o pe directorul executiv, Birgitte Bonnesen, chiar înainte de reuniunea anuală a acționarilor, după criticile investitorilor generate de acuzațiile conform cărora banca a fost implicată în spălare de bani în țările Baltice.

De asemenea se vehiculează că banca a ascuns informații de la autoritățile de reglementare, inclusiv DFS din New York.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati