Când vor începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

shadow
Vineri, 22.03.2019 18:07   1769
Administrația companiei românești Transgaz anunță că abia la sfârșitul lunii aprilie 2019 va avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier la conducta Ungheni-Chișinău.

Aceasta în timp ce Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz încă nu a finalizat tenderele pentru desemnarea companiilor ce vor efectua lucrările la cele șapte loturi/segmente ale conductei Ungheni-Chișinău.

Citiți și:

Cel mai important proiect de securitate energetică începe cu construcția unui complex administrativ

Despre demararea lucrărilor și termenele de finalizare ale acestora s-a discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici cu conducerea Transgaz și cu reprezentanții companiei OMV Petrom SA, potrivit unui comunicat al MEI.

De asemenea, printre subiectele vizate s-au regăsit și evoluțiile pe piața de gaze naturale, perspectivele de dezvoltare a pieței liberalizate de produse petroliere, inclusiv obligația operatorilor de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova de a comercializa carburanți cu conținut bio.

Advertisement

„Avem programată și o vizită la șantier, iar către sfârșitul lunii aprilie vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier. Consider că, odată cu construcția gazoductului se va dezvolta și distribuția către toate raioanele și localitățile din țară”, a declarat Ion Sterian.

Pe de altă parte ministrul Gaburici a anunțat că finalizarea gazoductului propriu-zis este planificată pentru finele lui 2019.

"Republica Moldova, va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, ceea ce ne va permite să avem un sector energetic mai sigur, cu un număr sporit de furnizori. Scopul nostru este să creăm condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a crește și a se dezvolta”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Cât despre reprezentanții companiei OMV Petrom SA, apoi aceștia au manifestat interes față de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova. În acest sens, OMV Petrom studiază disponibilitatea furnizorilor locali.

Amintim că o lună în urmă a fost dat startul lucrărilor de construcție a Complexului operațional Vestmoldtransgaz, ce va fi ridicat în apropierea Universității Agrare de Stat din Chișinău, pe un teren de peste patru hectare.Oportunitati