Vânzarea activelor Gas Natural Fenosa în Moldova, pe ultima sută de metri

shadow
Luni, 18.03.2019 06:25   4030
Continuă procesul de negocieri pentru vânzarea activelor Gas Natural Fenosa din Moldova, iar tranzacția ar putea fi realizată chiar în decursul acestui an, susțin surse de pe piață.

Proprietarul, grupul spaniol Naturgy, care până în vara anului trecut se numea Gas Natural Fenosa, nici nu ascunde că activele sunt de vânzare.

Activele Gas Natural Fenosa scoase la vânzare de proprietar

Mai mult! Naturgy chiar a scos aceste active în afara grupului și nici nu mai indică pe hărțile incluse în rapoarte că ar avea prezență fizică pe piața din Republica Moldova.

Citiți și:

Cine vrea să cumpere Gas Natural Fenosa: De la afaceriști din Moldova, la miliardari cehi

În raportul pentru anul 2018 nu mai apar nici date privind rezultatele economice din Moldova, precum cifra de afaceri, profit, număr de consumatori etc. 

Singurele date financiare privind activitățile din Moldova indicate sunt pierderile de 73 de milioane euro, cu specificația că acetea ar fi "ca urmare a proceselor de vânzări efectuate sau în curs".

Cine va fi noul proprietar

Întrebarea cheie este cine va fi noul proprietar. Potrivit unor surse de pe piață cel mai probabil că acesta va fi din Cehia (așa cum am scris și anterior), dar care va intra pe piață cu un partener din Republica Moldova, care are beneficiar ascuns într-un offshore.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati