Cine și la ce preț va livra energie Republicii Moldova

shadow
Vineri, 15.03.2019 11:35   1821
După cum am și prognozat anterior compania statului Energocom va fi și în continuare furnizorul de energie electrică pentru companiile de distribuție și furnizare din Republica Moldova.

Astfel Gas Natural Fenosa în Moldova anunță că pe 14 martie 2019, companiile sale - Red Union Fenosa SA și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL au finalizat procesul de contractare a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019 - 31 martie 2020.

Prețul crește cu 2%

Potrivit Gas Natural la etapa finală de adjudecare, doi potențiali furnizori, CERS Moldovenească (Centra de la Cuciurgan) și DTEK Pavlogradugoli din Ucraina s-au retras din concurs "prezentând ofertele lor către SA Energocom, ultimul participând nemijlocit la ședința de adjudecare a ofertei".

Citiți și:

Ce comision încasează intermediara statului din livrările de energie

În urma negocierilor purtate, oferta inițială, prezentată de către Energocom a fost îmbunătățită, susține compania spaniolă.

Astfel prețul mediu ponderat de procurare a energiei electrice achiziționate începând cu 1 aprilie 2019 este de 54,2 dolari pentru un MWh, ceea ce reprezintă o creștere cu 2% față de prețul actual de procurare a energiei electrice.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati