Milionarul din Moldova ce vrea să atragă un credit de circa 300 milioane de dolari

shadow
Miercuri, 13.03.2019 09:30   3516
Mai multe companii din Moldova, dar și alte state, afiliate milionarului Vaja Jhashi și-au dat acordul de a garanta un împrumut de circa 300 milioane de dolari. Beneficiar este firma Aragvi Finance International DAC din Irlanda, deținută de Aragvi Holding International Ltd din Cipru, o altă companie controlată de Jhashi.

Așa au procedat deja companiile Floarea Soarelui din Bălți, Elevatorul Iargara, Combinatul de Cereale Aur Alb, Elevator Kelley Grains etc.

Cine se împrumută?

Din datele făcute publice rezultă că garanția este acordată companiei Aragvi Finanțe International DAC, o societate cu răspundere limitată înființată anul trecut în Dublin, Irlanda, care la fel face parte din grupul deținut de Vaja Jhashi.

Citiți și:

Milionarul care l-a însoțit pe premierul Filip în Emirate

Ultima s-a înregistrat pe 30 ianuarie 2018 și la Bursa din Dublin, iar în acest an urmează să emită valori mobiliare (Notes) în valoare de până la 300 milioane de dolari, cu o rată anuală a dobânzii de până la 12% și scadență de cinci ani.

Tododată au fost acceptate și acordul de trust (Trust Deed), între emitent, garanți, Intertrust Trustees Limited (Marea Britanie) și BNY Mellon Corporate Trustee Services Limited, la care se adaugă un acordul de garanție și altul de agenție cu un grup de companii și bănci.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Sistemul bancar și asigurările   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati