Moldindconbank a fost scoasă din nou la vânzare

shadow
Miercuri, 13.03.2019 07:34   2146
Agenția Proprietății Publice va expune în perioada 18-20 martie 2019, la licitație cu strigare, pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, ca pachet unic, 63,89% din acțiunile Moldindconbank.

Prețul de vânzare al unei acțiuni de la fosta bancă a lui Veaceslav Platon este de 240,74 lei, cu peste 1,2 lei mai scump decât o lună în urmă.

Citiți și:

Schema prin care va fi vândută Moldindconbank și cine este de fapt cumpărătorul

Astfel pentru cele 3.173.751 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, emise de Moldindconbank, investitorul ar urma să achite circa 764,05 milioane lei, cu aproape patru milioane lei mai mult decât a achitat o lună în urmă, Guvernul, adică Agenția Proprietății Publice.

"Acțiunile expuse spre vânzare pot fi procurate doar de persoanele care au obținut permisiunea prealabilă scrisă a Băncii Naționale a Moldovei, în conformitate cu prevederile Legii nr.

Advertisement

202/2017 privind activitatea băncilor", se menționează în anunțul APP.

Amintim că luni, 18 februarie 2019, Agenția, în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, achitând 760,11 milioane de lei.

Potențialul cumpărător este Doverie-Invest din Bulgaria, cu care APP a semnat, pe 13 februarie, antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Este adevărat că la licitație teoretic mai pot participa și alți concurenți, dar până la finele lunii februarie, nimeni, în afară de bulgari, nu a depus la BNM solicitarea pentru obținerea permisiunii prealabile la achiziționarea acțiunilor. 

Anterior APP a precizat că în cazul în care Doverie-Invest SA nu va câștiga licitația, "Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului".

Doverie-Invest din Bulgaria a fost creată în decembrie 2018 de către Doverie United Holding AD. Acționarii principali ai holdingului sunt Sopharma AD - 32,82% și Telekomplet AD - 6,92%, companii afiliate milionarului bulgar Ognyan Donev și Radosvet Krumov Radev, un fost șef din cadrul Securității din Bulgaria.

Citiți și:

Anunțul bulgarilor de la Doverie: Nu am cumpărat încă Moldindconbank!Oportunitati