Sechestru pe casa părintească și alte active ale fostului primar general al Chișinăului

shadow
Marţi, 12.03.2019 18:07   1864
Instanța a pus sechestru pe casa părintească, dar și pe alte bunuri imobile ale liderului liberal Dorin Chirtoacă. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că sechestrul a fost pus pe 24 ianuarie 2019, în cadrul dosarului penal deschis pentru trafic de influență în 2015.

"Casa parintească de la Colonița a fost construită de bunici în 1936, pe vremea României Mari, iar astazi este catalogată drept ...bun infracțional.

Conform logicii voastre infecte, această casă și celelalte bunuri urmează a fi confiscate pentru că la randul meu am soluționat problema spațiului locativ pentru procurori, judecatori și politisti, problema creată nu de mine - ci de stat, de Parlament, Guvern?! Bravo! Şi pe ce cale infracțională am dobândit casa, dacă ea este din 1936 și a fost moștenită?", a scris Dorin Chirtoacă.

Citiți și:

Dosarul, primarul, milionarul, colegul de clasă și parcarea cu plată

În postare el precizează că e vorba de al doilea dosar - tranzacțiile de împăcare.

Advertisement

În acest dosar anunțat în septembrie 2017, Dorin Chirtoacă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei, după ce în loc să execute hotărârile instanțelor de a asigura cu spațiu locativ mai multe persoane și familiile acestora, în decurs de șase ani ar fi încheiat 81 de tranzacții de împăcare și ar fi achitat din banii municipali costul mediu al apartamentelor de diferite dimensiuni, în funcție de componența familiilor.

Asta chiar dacă, potrivit hotărârilor instanțelor de judecată, CMC era obligat să acorde persoanelor și familiilor acestora spațiu locativ cu drept de folosință și nicidecum să acorde sume de bani pentru procurarea spațiului locativ în proprietate privată.

"Primarul General urma să asigure executarea deciziilor consiliului local și să urmărească repartizarea fondului locativ, dar în nici un caz să nu aprobe bugetul local și modul de utilizare al acestuia, care este în competența de bază a Consiliului Municipal Chișinău, mai ales că nu există nici o decizie a CMC cu privire la împuternicirea primarului de a încheia astfel de tranzacții de împăcare cu creditorii", susținea Centrul Național Anticorupție.

Citiți și:

Un nou dosar penal pe numele primarului Chirtoacă. CNA a calculat un prejudiciu de 66 milioane leiOportunitati