Una dintre cele mai mari vinării are în plan cumpărarea unor companii din regiune

shadow
Miercuri, 13.03.2019 06:06   2154
Purcari Wineries, unul dintre cei mai mari și cunoscuți producători de vinuri din Republica Moldova și din regiune anunță despre planurile de extindere prin achiziții de companii.

Astfel Victor Bostan, director și fondator al Purcari Wineries, companie listată anul trecut la Bursa de Valori București, a spus în cadrul ZF Live, că firma pe care o conduce ar avea un plan strategic pe 3-4 ani de achiziții de companii mari prin finanțare pe bursă.

Citiți și:

Profitul Purcari Wineries a crescut în 2018 cu circa 58%

„Listarea la Bursă a permis un exit și acum pregătim un plan strategic pentru următorii 3-4 ani de zile și în acest plan strategic vor fi incluse mai multe achiziții de companii mari, importante. Pentru aceste achiziții, posibil ca noi să folosim acest instrument, de a atrage bani noi în companie prin intermediul bursei.

Advertisement

Noi avem ca scop să realizăm toate promisiunile. Tot ce am promis dezvoltăm, creștem, perfecționăm", a declarat Victor Bostan.

Ţinta Purcari Wineries

De asemenea, ținta companiei în următorii ani este să ajungă un lider regional pe piața de producție de vinuri și să crească prețul unei acțiuni la 22-23 de lei în următorii 1-2 ani, a mai spus fondatorul Purcari Wineries. 

Achizițiile ar putea fi atât în Republica Moldova, cât și în alte state, în special România. De exemplu Purcari a preluat deja un împrumut de 1,7 milioane de euro pentru 1,2 milioane de euro, privind Cramele Huși, cu posibilitatea de a cumpăra activele în lichidare și de a recupera pe cât posibil această investiție.

Purcari Wineries a înregistrat anul trecut venituri totale de 169 milioane lei românești (circa 41 milioane de dolari), în creștere cu 19%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 58%, la 45,6 milioane lei (circa 11 milioane de dolari), potrivit raportului financiar publicat la Bursa de la București.

Un an in urmă, Purcari Wineries a început să fie listată la Bursa de la București, fapt ce a atras noi investitori.

În prezent cei mai mari acționari la companie sunt Victor Bostan, directorul Purcari, care prin firma Amboselt Universal Inc din insulele Virgine Britanice (BVI) deține o cotă de 25,03% și firma Lorimer Ventures Limited (Cipru) cu 22,7%.

Urmează câteva fonduri de investiții: Franklin Templeton Investments (ME) Limited - cu 8,5%, SEB Investment Management AB - 8,45% și Fiera Capital (IOM) Limited - cu 7,94%.

Citiți și:

Vinăria Purcari ar putea să mai preia o cramă din RomâniaOportunitati