Circa 7.000 de terenuri proprietate publică a statului au ajuns la Agenția Proprietății Publice

shadow
Luni, 11.03.2019 06:51   817
În ultima ședință Guvernul a aprobat o listă a terenurilor proprietate publică a statului ce trec în administrarea Agenției Proprietății Publice (APP). E vorba de circa 7.000 de terenuri, suprafața cărora variază de la câţiva ari la câteva sute de hectare.

Documentul prezentat de Vladimir Baldovici, directorul APP, prevede transmiterea în gestiunea APP a terenurilor din administrarea autorităților publice centrale, autorităților de stat și instituțiilor publice de stat care administrează/gestionează terenurile proprietate publică a statului.

Măsură pentru a proteja averea statului

Totodată a fost aprobată și o listă a terenurilor proprietate publică a statului, domeniul privat, care la fel va fi în administrarea Agenției Proprietății Publice.

Totuși la cererea ministrului Finanţelor Ion Chicu, terenurile aflate în gestiunea Serviciului Vamal au fost excluse din listă şi nu vor trece în administrarea APP. Motivele acestei excepţii nu au fost enunţate. 

Citiţi şi:

Top 10 denaturări de miliarde depistate de Curtea de Conturi la Primăria Chișinău 

Vladimir Baldovici, directorul APP a declarat că decizia este parte a unor măsuri luate pentru a face regulă în ceea ce se numește proprietatea statului.

În acest sens el a adus ca argument rapoartele de audit ale Curții de Conturi care anterior a constatat încălcări grave la administrarea terenurilor și imobilelor proprietate publică la nivel de stat sau de autorități locale, fapt ce a dus la situații când statul a pierdut active şi venituri considerabile.

Potrivit şefului APP aceste măsuri sunt prevăzute şi de Legea privind delimitarea proprietăţii publice și terenurile proprietate publică a statului aflate în gestiunea întreprinderilor de stat şi a celor indicate în Lista unităţilor ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Piața funciară   Administrația publică  

Advertisement

Oportunitati