Surpriza de la cel mai mare operator de telefonie mobilă din Moldova pentru toți abonații

shadow
Joi, 07.03.2019 08:40   3216
Compania Orange informează clienții despre o nouă schimbare la categoria servicii. Astfel din 15 aprilie 2019, activarea serviciilor Internet Mobil, Apeluri Internaționale și Roaming se va face automat pentru abonații din rețea.

Compania explică această modificare prin creșterea popularității rețelelor sociale și aplicațiilor de comunicare, precum și răspândirea tot mai largă a smartphone-urilor.

Un alt factor este existența unei diaspore numeroase în străinătate, deschiderea frontierelor europene pentru cetățenii moldoveni și intensificarea schimburilor comerciale cu alte state, fapt ce au determinat creșterea cererii pentru serviciile Apeluri internaționale și Roaming.

"Ca reacție la această evoluție, Orange Moldova, în ultimii ani, a redus esențial tarifele pentru serviciile Internet mobil, Apeluri internaționale și Roaming, făcându-le mult mai accesibile pentru utilizatori.

Ca pas următor, pentru facilitarea accesului utilizatorilor la aceste servicii, toți clienții Orange Abonament, inclusiv persoanele juridice, vor beneficia, din data de 15 aprilie 2019, de acces permanent automat (fără o solicitare prealabilă) la serviciile Internet mobil, Apeluri internaționale și Roaming (atât abonații noi, cât și cei existenți)", se arată într-un comunicat de pe pagina WEB a companiei.

Advertisement

Totodată operatorul recomandă înainte de călătorie verificarea tarifelor Roaming pentru țările în care veți merge. 

Menționăm că unele aplicații, încorporate sau descărcate în telefoane de tip smartphone, au proprietatea de a se actualiza în mod automat, consumând trafic Internet mobil. Pentru evitarea consumului nedorit de trafic Internet mobil, inclusiv în Roaming, utilizatorul poate dezactiva serviciul Internet mobil sau Internet mobile în Roaming de sine stătător în setările telefonului mobil sau poate solicita dezactivarea serviciului Internet mobil, recomandă operatorul.

Utilizatorii, care locuiesc sau se deplasează în zona de frontieră a Republicii Moldova, pot evita utilizarea accidentală nedorită a serviciului Roaming, cauzată de propagarea peste frontieră a semnalului radio al rețelelor din statele vecine, prin alegerea manuală a operatorului (Orange MD sau 259 01) în setările telefonului mobil.Oportunitati