Războiul judiciar dintre miliardarul Stati și Kazahstan s-a extins în Italia

shadow
Miercuri, 06.03.2019 06:58   1753
Pe 1 martie 2019, Curtea de Apel din Roma și-a pronunțat hotărârea în favoarea lui Anatol Stati și alții (Gabriel Stati, compania Ascom etc) împotriva Republicii Kazahstan, respingând toate obiecțiile și apărarea ridicate de partea kazahă împotriva recunoașterii deciziei din decembrie 2013 a unui arbitraj din Suedia privind plata unei despăgubiri de peste 500 milioane dolari.

În hotărârea sa, Curtea italiană a decis că recunoașterea și executarea în Italia a deciziei instanței din Suedia, nu contravine politicii publice de fond sau procedural.

O victorie care nu permite recuperarea banilor

Curtea a respins și alte obiecții formulate de Kazahstan, cum ar fi presupusa lipsă a unei clauze arbitrale obligatorii și a încălcărilor procedurale în Constituirea Tribunalului Arbitral, se arată într-un comunicat de presă al grupului Ascom.

Citiți și:

Miliardarul Stati a adus la disperare Kazahstanul. „Vă răspunde pentru asta!”, spun oficialitățile kazahe

De asemenea, Curtea a obligat Kazahstanul să ramburseze reclamanților costuri juridice în valoare totală de 120.000 de euro.

Anatolie Stati, CEO și acționar al Ascom Group, unul dintre reclamanții la acțiune, a salutat decizia instanței susținând că aceasta "reprezintă o victorie importantă".

"Acum vom căuta orice bunuri statale din Kazahstan pe teritoriul italian, fie sub formă de livrări de petrol, acțiuni în companii locale, interese în proiecte de joint-venture sau orice alte active care pot fi supuse executării și blocării“, a declarat omul de afaceri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale  

Advertisement

Oportunitati