Contestația licitației cu autobuzele aduse de o firmă offshore a blocat site-ul ANSC

shadow
Marţi, 05.03.2019 09:40   1795
Deja de două săptămâni și ceva pe pagina WEB a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) nu mai sunt publicate informații despre contestațiile depuse și aflate în examinare de instituție.

În plus a dispărut și toată informația privind deciziile adoptate de ANSC în anii 2017-2019. A rămas doar agenda ședințelor.

Coincidență sau nu dar toate acestea s-au întâmplat imediat după alegerea deputatului democrat Anatolii Zagorodnîi în funcția de director al ANSC, dar și după contestația depusă la ANSC de către compania românească BMC Truck & Bus, care a fost descalificată în condiții suspecte din licitația pentru autobuze pentru Parcul Urban de Autobuze din 8 februarie 2019.

Informația despre conestația depusă a și dispărut de pagina Agenției. 

Citiți și:

Scandalul autobuzelor Isuzu aduse de un offshore se îngroașă

Reprezentanții ANSC spun că pe pagina web ar efectua lucrări Centrul de Telecomunicații Speciale și că toate întrebările ar urma să le adresăm conducerii Agenției.

Advertisement

Am încercat să luăm legătura cu Anatolii Zagorodnîi, dar acesta nu a răspuns la telefon. 

Aminitim că vineri, 8 februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze. Cu TVA prețul este de peste 93 de milioane lei.

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică, dar și la alte afaceri.

Citiți și:

Un offshore specializat în IT, dintr-o regiune separatistă, va livra 31 de autobuze pentru ChișinăuOportunitati