A fost demis unul din șefii Moldovagaz

shadow
Marţi, 26.02.2019 07:22   6592
Valerii Golubev, vicepreședinte Gazprom și președinte al Consiliului de Observatori al SA Moldovagaz a fost demis din funcție, anunță gigantul rus al gazelor.

Motivele acestei demisii nu au fost anunțate, dar judecând după informația difuzată de Gazprom, Golubev a fost trimis la pensie. În plus despre o posibilă plecare a acestuia se vorbea de mult timp.

Fără conducere

Totodată împreună cu el au plecat din funcții și alți șefi de la Gazprom, inclusiv Alexandr Medvedev, șeful Gazprom-Export, subsidiara responsabilă de exportul de gaze.

Citiți și:

Cât de solvabilă este Moldovagaz și riscul major ce o paște pe compania moldo-rusă

Kommersant notează că informația despre demisiile din conducerea Gazprom nu a fost însoțită de precizări despre cine le ia locul, ceea ce ar fi destul de surprinzător.

Advertisement

Menționăm că Valeri Golubev, care și-a făcut carieră în serviciile secrete, s-a aflat în funcția de conducere de la Gazprom și Moldovagaz timp de aproape 16 ani.

Ultima vizită a acestuia în Republica Moldova a avut loc la finele lunii ianuarie 2019, despre care nu a anunțat nici măcar Moldovagaz, deși a fost convocată și o ședință a Consiliului de Observatori.

Golubev s-a întâlnit cu liderul separatist de la Tiraspol, care i-a solicitat ca gigantul rus "să ia deciziil ținând cont de interesele regiunii".

De notat că de aproape un an de zile întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz nu are un președinte al Consiliului de Administrație, iar acum a rămas și fără șeful Consiliului de Observatori.

Ce va fi cu Moldovagaz după 2019

Aceasta în timp ce în acest an expiră contractele de livrare și tranzit a gazelor semnate de Moldovagaz și Gazprom, și respectiv vor fi negociate și semnate altele noi.

Tot la finele lunii ianuarie 2019, președintele Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu șeful Gazprom Alexei Miller, în cadrul căreia s-a discutat despre continuarea colaborării în domeniul gazier și despre activitatea Moldovagaz, care ar urma să fie separată în 2019-2020 în câteva companii independente și care nu vor mai depinde direct de Gazprom.

Gazprom deține 50% din capitalul SA Moldovagaz, iar Republica Moldova - peste 35%, alte 12,4% revine administrației de la Tiraspol.

Citiți și:

Bomba tarifelor ce poate exploda după alegerile parlamentareOportunitati