Miliardarul ceh Kretinsky are dreptul să preia până la 35% din acțiunile rețelei Metro

shadow
Joi, 21.02.2019 12:23   1323
Biroul Federal Cartel (Bundeskartellamt) a permis investitorului ceh să cumpere acțiunile și acum Daniel Kretinsky ar putea face o ofertă pentru o preluare completă, scrie cotidianul german Handelsblatt.

Preluarea are loc prin Global Commerce, un vehicul investițional co-deținut de Daniel Kretinsky și de investitorul slovac Patrik Tkac, a pus la punct detaliile financiare pentru a lanța o ofertă pentru lanțul Metro (prezent și în Republica Moldova) în luna martie, potrivit unor surse citate de Reuters.

Citiți și:

Cine vrea să cumpere Gas Natural Fenosa: De la afaceriști din Moldova, la miliardari cehi

Kretinsky, principalul proprietar și în același timp CEO al grupului ceh din energie EPH, și un acționar al ziarului francez Le Monde, împreună cu Tkac, au preluat deja o participație de 10% în Metro - un lanț de magazine care are o valoare totală de piață de 5,2 miliarde euro.

EPGC negociază cu bănci și fonduri de credit, iar discuțiile nu sunt concentrate doar pe tranzacția cu Metro, ci includ mai multe investiții ale firmei. Kretinsky și Tkac sunt în discuții și cu acționarii Metro, iar modul cum va decurge tranzacția depinde de progresul pe care îl fac aceștia în negocieri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati