Moldindconbank a fost vândută

shadow
Marţi, 19.02.2019 06:00   7034
Agenția Proprietății Publice (APP), în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, fosta bancă a lui Platon.

Tranzacția în valoare de 760,11 milioane lei a fost realizată luni, 18 februarie 2019, la Bursa de Valori a Moldovei.

În consecință, în următoarele zile vom asista la o altă tranzacție, în cadrul căreia APP, adică Guvernul, va revinde pachetul de acțiuni, dar deja la un preț de circa 764 milioane de lei. 

Cumpărătorul este cunoscut - compania Doverie-Invest SA din Bulgaria, cu care APP a semnat, pe 13 februarie, antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Citiți și:

Schema prin care va fi vândută Moldindconbank și cine este de fapt cumpărătorul

Este adevărat că la licitație teoretic mai pot participa și alți concurenți, dar până la începutul acestei săptămâni nimeni, în afară de bulgari, nu a depus la Banca Națională a Moldovei solicitarea pentru obținerea permisiunii prealabile la achiziționarea acțiunilor. 

Anterior APP a precizat că în cazul în care Doverie-Invest SA nu va câștiga licitația, "Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati