Cea mai mare bancă germană continuă să aibă probleme pentru implicarea în Laundromat

shadow
Luni, 18.02.2019 05:21   1325
Agenția germană de supraveghere financiară Bafin a extins mandatul monitorului său la Deutsche Bank în legătură cu rolul instituției în scandalul de spălare a banilor din Rusia, Moldova și alte state care implică Danske Bank din Danemarca.

Bafin a anunțat pe 15 februarie, că a ordonat Deutsche Bank să își revizuiască procesele de gestionare a riscurilor la nivel de grup în domeniul corespondenței bancare și să le adapteze acolo unde este necesar.

Citiți și:

Şi Deutsche Bank a fost implicat în spălarea de miliarde prin băncile moldovenești

Pentru a monitoriza punerea în aplicare a acestei măsuri, Bafin a afirmat într-o declarație că a lărgit mandatul reprezentantului special desemnat în septembrie 2018.

Deutsche bank neagă

Cea mai mare bancă din Germania a declarat însă că nu există indicii de conduită greșită din partea sa. Instituția a primit cereri de informații din partea autorităților de reglementare și a agențiilor de aplicare a legii din diverse state, inclusiv a Rezervei Federale a Statelor Unite (FED), care a investigat Danske Bank.

Cea mai mare bancă din Danemarca este investigată în legătură cu plățile suspecte în valoare totală de 200 de miliarde de euro din 2007 până în 2015 prin sucursala sa din Estonia.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati