Cea mai mare tranzacție pe piața petrolieră din ultimii zece ani

shadow
Miercuri, 13.02.2019 06:20   1853
Plenul Consiliului Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial preluarea controlului asupra companiei Tirex Petrol de către firma Estcon Construct SRL, deținută oficial de Tatiana Ignat. Prețul tranzacției nu este dezvăluit, dar noul proprietar anunță planuri ambițioase.

Potrivit Consiliului Concurenței operațiunea notificată întrunește condiția pragurilor valorice prevăzute de art. 22 alin. (1) din Legea concurenței.

Concentrare pe o piață de 16 miliarde de lei

Din decizia autorității rezultă că părțile au negociat deja prețul de vânzare (nedezvăluit, dar care trece de câteva sute de milioane lei) și au semnat în acest sens și un precontract.

Citiți și:

Una dintre cele mai mari companii petroliere din Moldova este de vânzare

Finalizarea operațiunii este condiționată însă de încheierea procesului de negocieri conform precontractului încheiat între părți, ... cât și de îndeplinirea condițiilor de „due - dilligence” a tranzacției, urmate de semnarea cu acordul părților a contractului de vânzare-cumpărare".

Preluarea controlului asupra Tirex Petrol se face prin achiziționarea de către Estcon Construct SRL a pachetului de 95,95% de acțiuni deținut de firma Mabanaft-Moldova GmbH, cât și de achiziționarea activelor întreprinderii, inclusiv a rețelei de benzinării.

La începutul anului trecut Tirex Petrol deținea o rețea de 76 de beniznării, a patra ca mărime de pe piață.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati