Guvernul va vinde 51% din Moldtelecom și 100% din rețelele electrice

shadow
Joi, 14.02.2019 08:16   6740
În ședința din 11 februarie 2019, Guvernul a operat mai multe modificări în programul de privatizare, astfel încât în scurt timp ar putea fi expuse la mezat compania Moldtelecom și întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice.

Din nota de argumentare la decizia de modificare a Hotărîrii Guvernului cu privire la măsurile de realizare a Legii din 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice putem deduce că pe lângă excluderea din programul de privatizare a 24 de întreprinderi și active ale statului au fost operate și alte modificări.

Citiți și:

Veniturile Moldtelecom au scăzut cu 20% într-un an.

Advertisement

Cum se toacă sute de milioane

De exemplu în lista bunurilor ce urmează a fi privatizate a fost inclus un pachet de 51% din acțiunile societății Moldtelecom, unde statul deține 100%.

Vladimir Baldovici, șeful Agenției Proprietății Publice nu a oferit o explicație clară a acestei modificări nici în nota de argumentare și nici în ședința de guvern, susținând că acestea au fost necesare pentru a concretiza "datele care identifică bunurile proprietate de stat supuse privatizări".

Mai mult! Aflat în vizită electorală la Moldtelecom, liderul democrat Vladimir Plahotniuc, a evitat să vorbească despre privatizarea întreprinderii, care de câțiva ani se află în scădere abruptă a veniturilor și profitului și dacă 10 ani în urmă valora mai mult de jumătate de miliard de euro, acum de cinci ori mai puțin.

Pe lângă Moldtelecom în programul de privatizare au fost incluse și două noi întreprinderi de stat formate după reorganizarea/fuzionarea RED Nord-Vest și RED Nord. E vorba de RED Nord și FEE Nord din Bălți. Oportunitati