Primarul de Chișinău susține că offshorul din Ciprul de Nord este dealer în Moldova al Isuzu

shadow
Luni, 11.02.2019 16:18   2201
Firma Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri LTD din Ciprul de Nord, este dealer-ul oficial în Republica Moldova al uzinei turcești de producere a autobuzelor Isuzu, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Chișinău.

Ruslan Codreanu, primarul general interimar, a declarat în cadrul ședinței operative a Primăriei că pentru administrația publică locală a fost o prioritate achiziționarea de autobuze noi, astfel că s-a insistat la Consiliul Municipal de a prevedea în buget suma de 80 de milioane de lei pentru procurarea de autobuze.

Citiți și:

Un offshore specializat în IT, dintr-o regiune separatistă, va livra 31 de autobuze pentru Chișinău

„Zilnic, 400 mii de oameni circulă cu transportul public, iar acești călători merită să se deplaseze în confort și siguranță și nu în autobuze vechi de 17 ani", a subliniat edilul-șef.

Potrivit comunicatului primăriei, la evaluarea ofertelor, s-ar fi ținut cont de parametrii tehnici și prețul unităților de transport.

Advertisement

În același timp pe pagina WEB a companiei Anadolu Isuzu și nici a grupului nipon Isuzu nu figurează nicio companie din Republica Moldova ce ar fi dealer oficial al producătorului de autobuze.

Pe de altă parte într-o declarație pe Agora.md, Ruslan Codreanu explică că în calitate de membru al grupului de lucru, nu știa mai multe detalii despre companie și că aceasta ar fi dintr-o zonă offshore.

Totodată el a precizat că reprezentantul legal în Republica Moldova este firma Paynet. „Contractul de garanție dintre Isuzu și reprezentantul local ne oferă garanția de doi ani de zile. Asta-i tot”, a declarat edilul.

Aminitim că vineri, 8 februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze.

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică.Oportunitati