Satul de baștină al premierului va primi circa 200 hectare de pădure

shadow
Joi, 07.02.2019 11:53   1475
O nouă derogare de la legislație au propus trei deputați democrați, astfel încât comuna Pănășești din raionul Strășeni să primească în regim de urgență un teren de 193,49 hectare din fondul forestier.

Potrivit unui proiect de lege, înregistrat în Parlament pe 6 februarie 2019, se propune ca prin derogare de la Codul Silvic și de la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, transmiterea unui teren de 193,49 hectare "din proprietatea publică a statului și gestiunea Agenției Moldsilva (întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni) în proprietatea publică a comunei Pănășești, raionul Strășeni, pentru a fi utilizat în conformitate cu legislația". 

Citiți și:

Guvernare prin derogare sau cum este violat procesul de luare a deciziilor în Republica Moldova

Singura argumentare a acestei inițiative este faptul că acest teren, "este vatra satului Pănășești, pe care se regăsesc urme a vechii localități". 

De asemenea la proiect lipsește analiza impactului, costurile de implementare și mai ales expertiza anticorupție. 

Autorii (Sîrbu Serghei, Chiorescu Iurie, Mîndru Victor) precizează că autoritățile administrației publice locale urmează să asigure utilizarea terenului, transmis în proprietatea publică a Iocalității respective, conform legislației în vigoare.

Advertisement

De notat că Pănășești, Strășeni, este satul de baștină al premierului Pavel Filip, care candidează în Parlament pe circumscripția Strășeni și a făcut mai multe promisiuni electorale, inclusiv de contribuire la dezvoltarea localităților.

Citiți și:

Doi deputați democrați susțin că o întreprindere de stat a lăsat în paragină terenurile agricole

 Oportunitati