Satul de baștină al premierului va primi circa 200 hectare de pădure

shadow
Joi, 07.02.2019 11:53   816
O nouă derogare de la legislație au propus trei deputați democrați, astfel încât comuna Pănășești din raionul Strășeni să primească în regim de urgență un teren de 193,49 hectare din fondul forestier.

Potrivit unui proiect de lege, înregistrat în Parlament pe 6 februarie 2019, se propune ca prin derogare de la Codul Silvic și de la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietăţii publice, transmiterea unui teren de 193,49 hectare "din proprietatea publică a statului şi gestiunea Agenţiei Moldsilva (întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni) în proprietatea publică a comunei Pănăşeşti, raionul Străşeni, pentru a fi utilizat în conformitate cu legislaţia". 

Citiţi şi:

Guvernare prin derogare sau cum este violat procesul de luare a deciziilor în Republica Moldova

Singura argumentare a acestei iniţiative este faptul că acest teren, "este vatra satului Pănăşeşti, pe care se regăsesc urme a vechii localităţi". 

De asemenea la proiect lipseşte analiza impactului, costurile de implementare şi mai ales expertiza anticorupţie. 

Autorii (Sîrbu Serghei, Chiorescu Iurie, Mîndru Victor) precizează că autorităţile administraţiei publice locale urmează să asigure utilizarea terenului, transmis în proprietatea publică a Iocalităţii respective, conform legislaţiei în vigoare.

Advertisement

De notat că Pănăşeşti, Străşeni, este satul de baştină al premierului Pavel Filip, care candidează în Parlament pe circumscripţia Străşeni şi a făcut mai multe promisiuni electorale, inclusiv de contribuire la dezvoltarea localităţilor.

Citiţi şi:

Doi deputaţi democraţi susţin că o întreprindere de stat a lăsat în paragină terenurile agricole

 Oportunitati