O nouă licitaţie de miliarde învingătorul căreia este cunoscut

shadow
Marţi, 05.02.2019 17:37   1443
Cinci companii de transport, distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Moldova au lansat procesul solicitărilor de oferte pentru procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. Licitaţia este una de formă fiindcă de regulă aceasta e câştigată de compania statului.

Anunţuri au publicat atât companiile statului Moldelectrica (transport), RED Nord (distribuţie) şi FEE Nord SA (furnizare), cât şi companiile grupului spaniol Gas Natural Fenosa (Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL şi Red Union Fenosa SRL.

În joc e un contract de peste trei miliarde de lei 

Procedura a fost inițiată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energia electrică, a ordinului Ministerului Economiei cu privire la aprobarea Instrucțiunii privind achiziționarea anuală a energiei electrice, precum și anticipând expirarea pe 31 martie 2019 a actualelor contracte de cumpărare a energiei electrice de la SA Energocom.

Citiţi şi:

Ce comision încasează intermediara statului din livrările de energie

Volumul de curent electric ce urmează a fi achiziţionat se ridică la circa 3,4 miliarde kWh, iar în joc e un contract de peste trei miliarde de lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația  

Advertisement

Oportunitati