O nouă licitație de miliarde învingătorul căreia este cunoscut

shadow
Marţi, 05.02.2019 17:37   2480
Cinci companii de transport, distribuție și furnizare a energiei electrice din Moldova au lansat procesul solicitărilor de oferte pentru procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. Licitația este una de formă fiindcă de regulă aceasta e câștigată de compania statului.

Anunțuri au publicat atât companiile statului Moldelectrica (transport), RED Nord (distribuție) și FEE Nord SA (furnizare), cât și companiile grupului spaniol Gas Natural Fenosa (Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL și Red Union Fenosa SRL.

În joc e un contract de peste trei miliarde de lei 

Procedura a fost inițiată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energia electrică, a ordinului Ministerului Economiei cu privire la aprobarea Instrucțiunii privind achiziționarea anuală a energiei electrice, precum și anticipând expirarea pe 31 martie 2019 a actualelor contracte de cumpărare a energiei electrice de la SA Energocom.

Citiți și:

Ce comision încasează intermediara statului din livrările de energie

Volumul de curent electric ce urmează a fi achiziționat se ridică la circa 3,4 miliarde kWh, iar în joc e un contract de peste trei miliarde de lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele





Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația  

Advertisement

Oportunitati