Ministerul Economiei verifică repetat calitatea lucrărilor în cadrul Programului „Drumuri Bune”

shadow
Luni, 04.02.2019 15:03   721
Toate drumurile reabilitate în cadrul Programului „Drumuri Bune pentru Moldova” din anul 2018 au fost expertizate înainte de darea în utilizare, iar calitatea acestora a fost confirmată de testele de laborator, iar defectele depistate vor fi remediate de antreprenori, susține Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Chiar şi aşa autorităţile susţin că vor verifica repetat calitatea lucrărilor, mai ales după testul iernii din acest an.

„Verificăm repetat calitatea fiecărui tronson de drum și starea acestuia după exploatare. În cazul în care vor fi depistate nereguli, imediat ce condițiile meteo vor permite, toți antreprenorii vor fi nevoiți să repare din cont propriu porțiunile afectate”, spune Anatol Usatîi, Secretarul de stat al MEI.

Advertisement

Totodată Ministerul Economiei continuă procesarea cererilor parvenite de la raioane şi alte autorităţi publice locale, pentru includerea porțiunilor care necesită a fi reabilitate în cadrul Programului Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”.

În acelaşi timp Guvernul şi liderii PDM au anunţat că lucrările de reparaţie a drumurilor în acest an vor începe deja în luna martie 2019.

Cu toate că au promis că în 2019 urmează să fie reabilitați 2.600 kilometri de drum din toată țara, deocamdată nu a fost anunţată încă nicio licitaţie pentru aceste lucrări.

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) susţin că nu ştiu când vor fi anunţate tenderele. În 2018, tenderele au fost anunţate în luna martie, iar lucrările au început abia în luna mai.Oportunitati