Ministerul Economiei verifică repetat calitatea lucrărilor în cadrul Programului „Drumuri Bune”

shadow
Luni, 04.02.2019 15:03   1122
Toate drumurile reabilitate în cadrul Programului „Drumuri Bune pentru Moldova” din anul 2018 au fost expertizate înainte de darea în utilizare, iar calitatea acestora a fost confirmată de testele de laborator, iar defectele depistate vor fi remediate de antreprenori, susține Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Chiar și așa autoritățile susțin că vor verifica repetat calitatea lucrărilor, mai ales după testul iernii din acest an.

„Verificăm repetat calitatea fiecărui tronson de drum și starea acestuia după exploatare. În cazul în care vor fi depistate nereguli, imediat ce condițiile meteo vor permite, toți antreprenorii vor fi nevoiți să repare din cont propriu porțiunile afectate”, spune Anatol Usatîi, Secretarul de stat al MEI.

Advertisement

Totodată Ministerul Economiei continuă procesarea cererilor parvenite de la raioane și alte autorități publice locale, pentru includerea porțiunilor care necesită a fi reabilitate în cadrul Programului Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”.

În același timp Guvernul și liderii PDM au anunțat că lucrările de reparație a drumurilor în acest an vor începe deja în luna martie 2019.

Cu toate că au promis că în 2019 urmează să fie reabilitați 2.600 kilometri de drum din toată țara, deocamdată nu a fost anunțată încă nicio licitație pentru aceste lucrări.

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) susțin că nu știu când vor fi anunțate tenderele. În 2018, tenderele au fost anunțate în luna martie, iar lucrările au început abia în luna mai.Oportunitati