Preţul unor abonamente online la Monitorul Oficial s-a majorat de şase ori

shadow
Sâmbătă, 02.02.2019 08:48   754
De la finele săptămânii trecute, Monitorul Oficial al Republicii Moldova, ce face parte din Instituţia publică Moldpres, a ajustat preţurile la abonamentele pentru acces la publicaţia Monitorul Oficial în regim online.

Astfel clienţii ce au plătit anterior pentru un abonament anual 960 de lei (Basic) şi puteau până acum să consulte Monitorul Oficial atât în regim on-line, cât și să descărce publicaţia pentru consultarea acesteia în regim off-line, inclusiv imprimarea ei, s-au pomenit că nu mai beneficiază de acest serviciu.

Ca să beneficieze de un astfel de serviciu, clienţii au fost sfătuiţi să treacă la abonamentul Premium, costul căruia este de 500 lei pe lună, sau 6.000 lei pe an, adică de şase ori şi ceva mai scump decât plăteau până nu demult.

Advertisement

Explicaţia acestui pas este una economică. Or publicaţia a înregistrat o scădere a veniturilor din abonamente. 

Reprezentanţii de la Monitorul Oficial au explicat această ajustare prin faptul că mulţi dintre abonaţi, în special băncile, abuzau de această facilitate şi deşi aveau abonament care prevedea că ediţia on-line poate fi descărcată doar de la un calculator, publicaţia era descărcată şi de la calculatoarele de la sediul central şi de la cele de la toate filialele şi sucursalele instituţiilor.

În consecinţă, acum abonamentul Basic de 80 de lei pe lună sau 960 lei pe an include consultarea Monitorului Oficial în regim on-line, prin intermediul unei aplicații care exclude posibilitatea descărcării documentului, iar imprimarea este posibilă folosind funcția Print Screen. Bonus – consultarea arhivei ediției electronice a Monitorului Oficial.Oportunitati