Cea mai mare companie din Moldova va contribui la independența energetică a regiunii separatiste

shadow
Joi, 31.01.2019 07:18   1675
O delegație a gigantului rus Gazprom în frunte cu vicepreședintele comitetului de conducere, Valeri Golubev se află în Republica Moldova. Chiar dacă Golubev este președintele Consiliului de Observatori al Moldovagaz și a avut întrevederi și cu oficiali moldoveni, autoritățile nu au suflat deocamdată nici o vorbă.

În schimb liderul de la Tiraspol s-a lăudat cu faptul că s-a întâlnit cu delegația Gazprom în frunte cu Golubev și a solicitat ca gigantul rus "să ia deciziil ținând cont de interesele regiunii".

Regiunea separatistă a acumulat datorii de șase miliarde dolari

Asta chiar dacă din 2007, regiunea separatistă nu mai plătește pentru gazul primit din Rusia, decât costul serviciilor pentru transportarea acestora în alte state, acumulând o datorie de circa șase miliarde de dolari.

"Orice decizie privind asigurarea pieței transnistrene cu gaze naturale și organizarea tranzitului acestora, în contextul actualizării unui șir de norme legislative, ar trebui luată ținând cont de interesele transnistrenilor", a declarat Vadim Krasnoselski, liderul regiunii separatiste.

Potrivit unui comunicat de presă, Golubev "a împărtășit pe deplin această poziție" și a spus că "trebuie de lucrat serios pentru a îndeplini sarcinile din cadrul juridic cu care se confruntă Gazprom".

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale  

Advertisement

Oportunitati