Moldindconbank va fi vândut până la alegeri. Avertismentul lui Platon potențialilor investitori

shadow
Marţi, 29.01.2019 07:38   7249
Autoritățile de la Chișinău acționează foarte operativ ca să vândă Moldidnconbank până la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Potrivit unor surse din sistemul bancar, termenul limită este 26 februarie 2019, adică a treia zi după scrutin.

Astfel luni, 28 ianuarie, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a publicat proiectul unei decizii de Guvern privind aprobarea antecontractului cu privire la cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Conducerea Doverie a venit să semneze antecontractul?!

Potrivit documentului Agenția Proprietății (APP), adică Guvernul va cumpăra acțiunile și apoi le va revinde investitorului bulgar. Prețul a fost stabilit la peste 764 milioane lei (circa 39,1 milioane de euro).

Citiți și:

Schema prin care va fi vândută Moldindconbank și cine este de fapt cumpărătorul

Tot luni, CNA a dat aviz pozitiv acestui proiect, chiar dacă a constatat în raportul de expertiză că de către MEI "nu au fost respectate prevederile legale privind transparența în procesul decizional". În special fiind vorba de publicarea tardivă a acestor documente.

Miercuri, 30 ianuarie 2019, în cadrul unei ședințe (dacă nu mai devreme), Guvernul ar putea aproba acest proiect de decizie, iar până vineri, 1 februarie, APP și Doverie ar putea semna deja documentul.

O delegație a Doverie United Holding AD, în frunte cu Alexandre Hristov, directorul executiv al Doverie United Holding AD și administrator al firmei Doverie Invest AD (o subsidiară a Doverie United Holding AD, creată special pentru această tranzacție) se află deja la Chișinău.

Astfel pe 28 ianuarie, președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu Alexandre Hristov, directorul executiv și cu Nikola Anastasov, membru al boardului al Doverie United Holding AD.

Citiți și:

Un misterios investitor bulgar a vrut să cumpere două bănci din Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului în cadrul întrevederii "reprezentanții companiei bulgare și-au exprimat încrederea că investiția anunțată va permite modernizarea sectorului, deoarece compania are o experiență internațională bogată în domeniul bancar".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati