Schema prin care va fi vândută Moldindconbank și cine este de fapt cumpărătorul

shadow
Luni, 28.01.2019 15:11   4297
Agenția Proprietății Publice (APP) a făcut public proiectul antecontractului cu privire la cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank. Astfel APP, adică Guvernul va cumpăra acțiunile și apoi le va revinde investitorului bulgar.

Potrivit unui proiect publicat de APP, procedura propriu-zisă de cumpărare a acțiunilor se va desfășura după semnarea unui antecontract, între Agenție și compania bulgară Doverie Invest AD (SA).

Guvernul va aloca 764 milioane de lei pentru cumpărarea Moldindconbank

Imediat după procurarea acțiunilor pe piața reglementată și înregistrarea lor, pe numele APP, în Registrul deținătorilor de valori mobiliare al băncii, se va proceda la oferirea lor investitorilor potențiali.

Citiți și:

Guvernul este gata să vândă unui oligarh bulgar a doua bancă din Moldova

"Un aspect important este că tranzacția va fi structurată în așa fel ca să asigure interes și oferte competitive - pachetul de acțiuni deținut de stat va fi oferit în aceleași condiții, prevăzute de antecontract, la o licitație deschisă pe piața reglementată a Bursei de Valori la care pot participa orice investitori calificați, cu condiția obținerii permisiunii prealabile a Băncii Naționale pentru deținerea respectivei cote în capitalul băncii", susțne APP. 

Antecontractul ar urma să fie semnat în următoarele zile, astfel încât să se reușească vânzarea acțiunilor Moldindconbank cât mai operativ.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati