Cel mai important proiect de securitate energetică începe cu construcția unui complex administrativ

shadow
Marţi, 15.01.2019 20:41   1787
Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că au început lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. De fapt a fost de abia semnat contractul pentru construcția Complexului administrativ Ghidighici din cadrul proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău.

Contractul de achiziție a acestor lucrări a fost semnat pe 14 ianuarie 2019, de Tudor Duțu, administratorul Vestmoldtransgaz SRL (subsidiara Transgaz) și Ioan Așchilean, Președintele Consiliului de Administrație al companiei ACI CLUJ SA din România.

Citiți și:

Licitație cu repetiție. De ce nu începe construcția gazoductului ce ne salvează de Gazprom

Lucrările estimate la circa 144,5 milioane lei (fără TVA), vor fi realizate de Asocierea formată din companiile ACI CLUJ SA, IMSAT Service SA și ABCONY SERV SRL, toate din Cluj, România.

Obiectul contractului constă în construirea Complexului administrativ Ghidighici- format din șase corpuri de clădire: Clădirea Principală de birouri, Hala Industrială cu Atelier Mecanic și Depozit, Clădire Poartă, Clădire Laborator, Clădire Pompe PSI.

„Evenimentul marchează etapa de începere a lucrărilor ce fac parte din obiectivul de investiție privind construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași–Ungheni–Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova", a declarat Ion Sterian, directorul Transgaz.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati