Ce informații a șters CEC din declarațiile de avere ale lui Plahotniuc și Candu

shadow
Luni, 14.01.2019 16:52   3909
Acum o săptămână, Comisia Electorală Centrală a scos de pe pagina sa, la doar câteva ore după plasare, declarațiile de avere ale candidaților Partidului Democrat, Partidului Socialiștilor, Blocului ACUM și Partidului Comuniștilor.

Serviciul de presă de la CEC a explicat scoaterea declarațiilor prin faptul că anumite informații nu erau blurate. 

„Sunt în proces de plasare. Au fost doar ieri dimineața (8 ianuarie n.r.) și după asta au fost scoase. Ele trebuie să fie pregătite pentru plasare, nu erau blurate anumite informații. E mai mult un lucru tehnic”, a declarat pentru Agora Corneliu Pasat, de la serviciul de presă al CEC.

Citiți și:

Averea de milioane și noile afaceri ale lui Vlad Plahotniuc

Abia luni, 14 ianuarie, aceste declarații, la fel ca și cele ale încă două partide au fost urcate pe pagina web a CEC.

Advertisement

Astfel se poate de constatat că din multe declarații au fost blurate informațiile despre bunuri de preț și numerarul (mai mare de 15 salarii pe economie) deținut de candidații de pe listele partidelor politice.

De exemplu în cazul lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, a fost blurată informația despre volumele de cărți de anticariat, volumele de cărți universale și pianul de 131.000 de euro.

 Acum această info este blurată.

Aceeași operațiune a fost efectuată și în cazul declarației de avere a președintelui Parlamentului Andrian Candu, din care a dispărut numerarul de câteva milioane lei.

Așa arată acum 

 Oportunitati