Una din cele mai mari întreprinderi de stat vrea să-şi ridice sediu de 120 milioane lei

shadow
Vineri, 11.01.2019 06:34   1267
Întreprinderea de stat Moldelectrica are în plan construcţia unui nou sediu central în Chişinău, costul căruia se ridică la circa şapte milioane de dolari (peste 120 milioane lei).

Potrivit studiului de fezabilitate, noul edificiu ar urma să aibă cinci etaje, o suprafaţă de aproximativ 5.600 de metri pătrați şi va fi amplasat cel mai probabil pe o parte din terenul de 3,1 hectare din cartierul Ciocana, ce aparţine întreprinderii Moldelectrica şi unde sunt amplasate acum nişte depozite de echipamente şi materiale, dar şi o curte unde staţionează tehnica auto.

Cheltuie prea mult pe chirie şi utilităţi

Sediul nou va găzdui aproximativ 300 de angajați şi va include un nou centru de dispecerat, modernizarea sistemului SCADA/EMS și modernizarea Sistemului de Management al Evidenței energiei electrice (MMS).

Citiţi şi:

Managerul întreprinderii de stat cu cele mai mari pierderi a ajuns în consiliul Energbank

Relocarea clădirii sediului central va elimina costurile chiriașilor și va îmbunătăți mediul de lucru al angajaților, susţin autorii studiului.

Unul din argumentele principale pentru trecerea într-un nou sediu este faptul că în prezent sediul central al Moldelectrica se află într-o clădire deținută de Agenția Proprietății Publice pe strada Vasile Alecsandri din centrul Chișinăului şi pe chiria oficiilor de acolo ar cheltui sume foarte mari.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati