Una din cele mai mari întreprinderi de stat vrea să-și ridice sediu de 120 milioane lei

shadow
Vineri, 11.01.2019 06:34   1765
Întreprinderea de stat Moldelectrica are în plan construcția unui nou sediu central în Chișinău, costul căruia se ridică la circa șapte milioane de dolari (peste 120 milioane lei).

Potrivit studiului de fezabilitate, noul edificiu ar urma să aibă cinci etaje, o suprafață de aproximativ 5.600 de metri pătrați și va fi amplasat cel mai probabil pe o parte din terenul de 3,1 hectare din cartierul Ciocana, ce aparține întreprinderii Moldelectrica și unde sunt amplasate acum niște depozite de echipamente și materiale, dar și o curte unde staționează tehnica auto.

Cheltuie prea mult pe chirie și utilități

Sediul nou va găzdui aproximativ 300 de angajați și va include un nou centru de dispecerat, modernizarea sistemului SCADA/EMS și modernizarea Sistemului de Management al Evidenței energiei electrice (MMS).

Citiți și:

Managerul întreprinderii de stat cu cele mai mari pierderi a ajuns în consiliul Energbank

Relocarea clădirii sediului central va elimina costurile chiriașilor și va îmbunătăți mediul de lucru al angajaților, susțin autorii studiului.

Unul din argumentele principale pentru trecerea într-un nou sediu este faptul că în prezent sediul central al Moldelectrica se află într-o clădire deținută de Agenția Proprietății Publice pe strada Vasile Alecsandri din centrul Chișinăului și pe chiria oficiilor de acolo ar cheltui sume foarte mari.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare  

Advertisement

Oportunitati