13 raioane sabotează proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”?

shadow
Joi, 10.01.2019 19:02   3929
Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) informează că termenul impus de prezentare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în Programul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” în anul 2019 a fost 15 decembrie 2018.

Astfel a fost inițiată prelucrarea datelor primite de la Consiliile Locale. Potrivit MEI procesul de colectare a propunerilor a demarat pe 11 octombrie 2018 până la 30 noiembrie 2018 pentru APL I (comune, orașe și municipii) și de pe 7 noiembrie 2018 până pe 15 decembrie 2018 pentru APL II (raioane, municipiul Chișinău și municipiul Bălți, unității teritoriale autonome).

Citiți și:

Cifrele rupte de realitate ale lui Plahotniuc, sau câți kilometri de drum se repară pe an în Moldova

Ministerul Economiei susține că deși a trecut o lună de la teremnul limită, mai sunt așteptate propunerile de la încă 13 Autorități Publice Locale, adică raioane, dar nu a dat numele acestora.

Advertisement

„Suntem în așteptarea propunerilor din partea raioanelor care nu au reușit să transmită informația privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiect, pentru anul 2019. Odată recepționată, această informație urmează a fi prelucrată în cel mai scurt timp”, a declarat în cadrul unei ședințe ministrul Chiril Gaburici.

Programul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” a fost lansat la începutul lunii octombrie 2018, și prevede reparația a circa 2.600 kilometri de drum în toate raioanele țării, în anul 2019.

De notat că lucrările de reparație în cadrul programului național „Drumuri Bune pentru Moldova”, lansat în martie 2018 nu au fost finalizate în câteva unități teritoriale. E vorba de municipiul Bălți, raionul Sângerei și Fălești.

Tergiversarea lucrărilor a fost opera unei companii a statului - SA Drumuri-Bălți care deși a câștigat tenderul nu a dus la capăt lucrările, iar la finele anului 2018 a fost privatizată.

Un alt factor a fost deficitul de pietriș, care nu a permis efectuarea rapidă a tuturor lucrărilor de reparație curentă a drumurilor

Conform programului în anul 2018 urmau a fi efectuate lucrări de reparație curentă pe 1.600 de km de drum, inclusiv multe doar cu pietriș, dar autoritățile susțin că ar fi fost vorba de lucrări de reabilitare și construcție de drumuri.

Citiți și:

Raionul unde nu s-au reparat nici 50% din drumurile prevăzute în programul lui PlahotniucOportunitati