Cum comentează Vladimir Voronin intenţia fiului său de a cumpăra o bancă

shadow
Miercuri, 09.01.2019 14:21   1421
Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldov, a susţine într-un interviu pentru RISE Moldova, că feciorul său nu are de gând să cumpere pachetul majoritar de la Fincombank și că ar intenţiona să plece din ţară, ca să facă afaceri peste hotare.

"Nu ştiu de ce Banca Naţională a Moldovei a adoptat o astfel de decizie, că el [Oleg Voronin, președintele Comitetului de Conducere al FinComBank] are voie. Dar eu nu ştiu de ce pentru el, or - orice persoană care doreşte poate să facă acest lucru, nu nu numai el. Eu l-am întrebat de unde s-a luat aceasta, iar el a spus că singur nu ştie", a declarat pentru RISE Moldova, Vladimir Voronin.

Citiţi şi:

Oleg Voronin are acordul Băncii Naționale de a cumpăra 50% din Fincombank

Totodată liderul comunist susţine că Oleg Voronin nu prea are cine ştie ce afaceri în Republica Moldova, doar "nişte proiecte mici".

Advertisement

"Eu simt că el doreşte să lucreze undeva în altă ţară să organizeze acolo vreo companie. La noi nu se primeşte nimic", a declarat fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Oleg Voronin, feciorul fostului președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, este unul dintre cei cinci fondatori ai FinComBank, iar din anul 2010 el este președintele Consiliului de administrare al băncii.

Are 56 de ani și deține în prezent peste 12% din acțiunile Fincombank, iar împreună cu familia controlează peste 20% din capital. Urmează fondul de investiții Westem Nls Епtеrprisе Fuпd (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și Victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are o cotă de 9,81%.

Amintim că în octombrie 2018, Oleg Voronin a obţinut aprobarea prealabilă a Băncii Naționale de a-și majora deținerea calificată în capitalul social al băncii până la 50%. 

Totodată pe 4 octombrie 2018 în cadrul unei tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei (BVB) au fost comercializate 24.258 de acțiuni sau 1,84% din capitalul Fincombank.Oportunitati