Alt contract de 12 milioane lei: CEC a ales firma ce va livra camere video pentru secțiile de votare

shadow
Marţi, 08.01.2019 07:00   2326
Comisia Electorală Centrală a anunțat că a selectat compania Rapid Link SRL ca furnizor a 2.300 de camere video, care urmează să fie instalate în secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Astfel după ce a câștigat la finele anului trecut, contractul de 20,4 milioane lei pentru livrarea în perioada ianuarie - mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuți în toate maternitățile din țară, Rapid Link SRL a fost desemnată pe 3 ianuarie 2019, câștigătoare și a licitației de achiziție și furnizare de camere video în valoare de circa 10 milioane lei, fără TVA (circa 12 milioane lei, cu TVA).

Oferte copy/paste?

Din documente rezultă că o cameră video va costa 4.277 lei (5.133 lei cu TVA) și va fi de producție a gigantului chinez Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd. 

Citiți și:

Surpriză! Seturile de bunuri promise de Guvern pentru nou-născuți vor fi livrate de o firmă IT

În cadrul licitației, compania controlată de Victor Baciu a avut un singur concurent, firma Victiana SRL, care a avut o ofertă totală cu circa 132.000 lei mai scumpă. 

Ambele firme însă au prezentat documente că sunt distribuitori oficiali ai companiei chineze Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd, iar asemănările nu se termină aici.

Astfel în Formularul ofertei (F3.1) textul practic este identic, iar în oferta Rapid Link SRL la punctul e) scrie chiar că "În cazul acceptării prezentei oferte, Victiana SRL se angajează, să obțină o Garanție de buni execuție în conformitate cu FDA7, pentru executarea corespunzătoare a contractului de achiziție publică".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Tehnologii informaționale   Achiziții publice și licitații   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati