“Miracol” în România: Noul șef al Fiscului, o fostă contabilă de la o firma de curățenie comunală

shadow
Sâmbătă, 05.01.2019 09:16   2802
Mihaela Triculescu, lichidator judiciar specialist în insolvență, fost director adjunct în Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj, a fost numită șefă la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care reunește două structuri cheie precum Vama și Fiscul.

Decizia semnată de premierul Viorica Dăncilă a provocat numeroase reacții negative în rândul specialiștilor și în presa din România.

Trecutul noului șef al ANAF

Mai ales după o scurtă analiză a trecutului noului șef al ANAF și a conexiunilor cu anumite persoane ce au fost condamnate de justiția din România.

Astfel în CV-ul publicat pe pagina Guvernului este menționat faptul că Mihaela Triculescu, este economist "cu o vastă experiență". În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, se arată în comunicatul Guvernului.

O anchetă recorder.ro, scoate la iveală faptul că în ultimii ani," jobul full-time al Mihaelei Triculescu a fost acela de contabilă la SC Servicii Publice SA, firma de curățenie a Primăriei Cârcea, o comună de 3.400 de locuitori din județul Dolj".

Advertisement

"Pe 30 ianuarie 2017 o găsim semnând un raport de activitate al acestei firme, la fel și în 2014", scrie recorder.ro.

În același timp newsweek.ro a scris că proaspăta șefă a ANAF, "a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcții de inspector la Antifraudă. S-a întâmplat în perioada 2014-2016".

„În perioada 2014-2016, am susținut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcția de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziții, ocupând chiar prima și a doua poziție, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcția Antifraudă”, a explicat Mihaela Triculescu pentru Profit.ro.

Miracolele lui Darius Vâlcov

Sursele Recorder spun că în spatele „miracolului” care a propulsat-o pe Mihaela Triculescu de la Primăria Cârcea la conducerea ANAF se află influența lui Darius Vâlcov, consilier personal al Vioricăi Dăncilă.

"Apropiat al lui Liviu Dragnea, Vâlcov are un cuvânt greu de spus în deciziile Guvernului și ar fi insistat ca Eugen Teodorovici, ministrul român al Finanțelor să o propună pe Triculescu la ANAF", mai scrie recorder.ro.

De notat că Darius Vâlcov, consilierul de stat al prim-ministrului României, a fost condamnat, în februarie 2018, de instanța supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcții 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil la Slatina.

În cadrul acestui dosar în urma perchezițiilor anchetatorii au găsit 29 de tablouri ale unor pictori celebri la Vila de pe strada Stockholm din București în care Darius Vâlcov, intenționa să-și deschidă o galerie de artă. Vila ar fi aparținut prin intermediul unor off-shore din Belize, familiei afaceristului moldovean Mihail Antohii.

Conform unei anchete RISE Moldova, Antohi a avut reședință chiar în casa de pe strada Erou Iancu Nicolae din București, care ulterior a devenit vila și domiciliul lui Vladimir Plahotniuc, cel mai influent oligarh din Republica Moldova.Oportunitati