EAU vrea să construiască un tren subacvatic

shadow
Luni, 31.12.2018 07:09   1597
Emiratele Arabe Unite explorează în prezent posibilitățile de construcție a unei căi ferate directe între Fujairah, EAU, și Mumbai, India.

Magistrala ar trebui să fie amenajată în Oceanul Indian, cu ajutorul unor containere plutitoare care ar susține infrastructura feroviară, scrie ediția indiană a publicației Business Today, citând Biroul Național de Consultanță al Emiratelor. Conceptul futuristic a fost prezentat recent în cadrul unei Conclave de Afaceri EAU-India la Abu Dhabi. 

În prezent zborul cu avionul între Fujairah și Mumbai durează cel puțin 3 ore.

Advertisement

Viitorul tren-rachetă va putea parcurge cei 1.848 de kilometri în mai puțin de 2 ore. Reprezentanții Biroului Național de Consultanță au precizat că trenul va putea transporta atât pasageri, cât și mărfuri – în special excesul de apă din râul Narmada din apropierea orașului Mumbai și produse petroliere din depozitele portului Fujairah. 

Abdulla Alshehhi, directorul Biroului Național de Consultanță al EAU, a declarat că proiectul va îmbunătăți relațiile comerciale între cele două țări. El nu a anunțat care vor fi costurile acestui proiect.

EAU este cunoscut pentru proiectele futuristice îndrăznețe pe care le-a implementat datorită veniturilor fabuloase din exporturile de hidrocarburi. Printre ele se numără Muzeul Viitorului, Insula Apelor Albastre, orașul Mohammed bin Rashid, Bijuteria din Golf, etc. Țara a devenit o adevărată atracție turistică, fiind vizitată de zeci de milioane de oameni din toată lumea în fiecare an.Oportunitati