Una dintre cele mai mari companii petroliere din Moldova este de vânzare

shadow
Joi, 27.12.2018 08:24   5232
Compania Tirex-Petrol SA, unul dintre cei mai mari operatori de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova, este de vânzare. Se știe deja și potențialul cumpărător, dar motivele acestui pas nu au fost anunțate.

Cu o cifră anuală de afaceri de circa un miliard de lei în anii 2016 și 2017 (în scădere abruptă față de anii 2014-2015, când a avut venituri de circa 1,67 miliarde lei), Tirex-Petrol ocupă locurile 4-5 pe piața petrolieră din Moldova, după Rompetrol, Lukoil și Petrom, dar în luptă directă cu firmele Vento și Bemol.

Proprietari din Occident cu conexiuni în Moldova

La începutul acestui an Tirex-Petrol deținea o rețea de circa 75 de benzinării, dar după scandalul iscat ca urmare a anchetei penale pe numele unor membri din conducerea companiei, aceasta a inițiat un proces de reorganizare, fiind schimbat atât managerul general, cât și sediul juridic.

Citiți și: 

Piața petrolului din Moldova, controlată de străini și politicieni

Acționarul majoritar al Tirex Petrol, compania elvețiană Mabanaft-Moldova GmbH (deține o cotă de peste 95%) are în calitate de fondatori pe Mabanaft GmbH & Co. KG - divizia de trading a grupului Marquard & Bahls AG din Germania; BMP Trading GmbH din Germania; Natalia Cecetova, fiica milionarului moldovean Nicolae Ciornîi dar și milionarul Semion Bloch, fost partener de afaceri cu miliardarul rus Roman Abramovici.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati