Ce active ale afaceristului Veaceslav Platon vor fi scoase la mezat

shadow
Joi, 27.12.2018 07:05   3699
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a publicat hotărârea motivată de condamnare la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei de la Banca de Economii, pe numele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Instanța supremă de justiție a respins drept neîntemeiate toate recursurile lui Veaceslav Platon și ale avocaților săi, precizând că „la examinarea cauzei instanțele au respectat drepturile fundamentale ale inculpatului”, iar hotărârile corespund jurisprudenței CtEDO.

Totodată se menționează că "inculpatului i-au fost aduse la cunoștință toate probele administrate de partea acuzării, fiindu-i acordat timpul necesar pentru pregătirea apărării sale, inclusiv și de a acumula probe de natură să dovedească netemeinicia afirmațiilor acuzării”.

La fel au fost respinse ca inadmisibile și recursurile depuse de mama lui Veaceslav Platon, Maria Uzun, feciorii Artiom și Egor Platon, dar și recursul președintelui Comitetului de conducere al Moldindconbank, Cincilei Aureliu, în interesele acestei bănci.

Documentul de 144 pagini conține mai multe informații referitor la afacerile și activele deținute sau controlate de afacerist, dar și informații despre tranzacții de zeci de milioane lei la care ar fi fost parte.

Astfel lista afacerilor și activelor cuprinde atât pachetul de 63,89% din acțiunile Moldindconbank, 83,12% din acțiunile Asito, 87,27% din acțiunile Alliance Insurance Group, dar și circa 3,67 milioane de lei de pe conturile de la Agroindbank ale companiei Moldasig.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati