Cine va gestiona și moderniza gările auto din Moldova în următorii 25 de ani

shadow
Sâmbătă, 22.12.2018 06:07   3175
Pe data de 17 decembrie 2018, Agenția Proprietății Publice (APP), în calitate de partener public și SRL “Gările Auto Moderne”, în calitate de partener privat au semnat contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor ÎS „Gările și Stațiile Auto”.

Potrivit APP, contractul de parteneriat public-privat, prevede că partenerul privat, pe parcursul a 3 ani de la semnarea contractului, urmează să asigure reconstrucția gărilor și stațiilor auto la standarde europene, iar la finele contractului toate activele parteneriatului vor fi transmise, cu titlu gratuit, în proprietatea partenerului public.

Cine sunt beneficiarii

De fapt concursul a fost câștigat de către asocierea a două companii din Republica Moldova: FPC „Exfactor-Grup” SRL, „Gările Auto Moderne” SRL și cetățeanul american Lluka Muco.

Citiți și:

Un nou mega-proiect: Parteneriat public-privat la Gările și Stațiile Auto

Compania „Gările Auto Moderne” SRL a fost fondată pe 12 noiembrie 2018, în ultima zi când mai putea fi depusă oferta pentru contractul de PPP la Agenția Proprietăți Publice.

Compania are un capital social de 75.000 de lei, iar fondatori sunt Exfactor-Grup SRL (85%) și cetățeanul american Lluka Muco (15%), în timp ce administratorul acesteia este fostul deputat Vitalie Mrug, care deține și administrează compania Genesis Internațional SRL.

Conexiuni cu primăria Orhei și Aeroportul

Potrivit investigatii.md, toate lucrările de renovare a drumurilor finanțate de asociația „Pentru Orhei” sunt executate de firma Genesis International SRL, iar o anchetă RISE Moldova a arătat cum această companie a câștigat în anii 2010-2011 contracte de peste 160 milioane lei pentru reabilitarea străzilor din Chișinău.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Transport și turism   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati