Cine este principalul candidat la funcția de director general al ANRE

shadow
Sâmbătă, 15.12.2018 07:07   5500
Deputatul Ștefan Creangă, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe este principalul pretendent la funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE).

UPDATE 8.30. El îi va avea concurenți principali pe fostul vicepremier Octavian Calmâc, ex-consilier al premierului Pavel Filip, și pe Viorica Cărare, fosta președintă a Consiliului Concurenței.

Demisia directorului general al ANRE, Tudor Copaci, dar și a celorlalți doi directori – Octavian Lungu și Sergiu Ciobanu a fost un pas coordonat cu toți decidenții din Republica Moldova: de la Andrian Candu, șeful Parlamentului la Vladimir Plahotniuc, coordonatorul Coaliției de Guvernare.

Citiți și:

Cum vor fi demiși directorii ANRE aleși pe criterii politice și fără studii speciale 

Potrivit unor surse din cadrul Coaliției, deja se știe și cine va fi viitorul director general al ANRE. Acesta e Ştefan Creangă, deputat ales în cadrul alegerilor din 30 noiembrie 2014 pe listele Partidului Liberal-Democrat și care apoi a trecut în Partidul Popular European condus de Iurie Leancă.

În ultimii patru ani el a fost președintele Comisiei economie, buget și finanțe, iar anterior a fost vice-ministru al Finanțelor și șeful staff-ului electoral al PLDM.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Legislația și reglementările   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati