O investiție în siguranța energetică

shadow
Miercuri, 12.12.2018 10:00   1741
RED Union Fenosa SA a finalizat o investiție de circa 15 milioane lei în modernizarea Stației de Transformare “Uzinelor” 110/10 kV din municipiul Chișinău.

Astfel a fost modificată schema de funcționare cu înlocuirea elementelor tehnic învechite și vulnerabile pe echipament modern, de ultimă generație (module MO PASS 145 kV), ce reprezintă o nouă tehnologie a producătorului de echipamente electrice și industriale ABB Group, unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global pe piața de echipamente și servicii energetice, potrivit unui comunicat al grupului.

Implementarea schemei de expoatare 110-5N ce a fost pusă în funcțiune asigură fiabilitatea rețelei de transport pe nivelul de tensiune înaltă în nodul dat, cu posibilitatea aplicării variantelor de rezervare fără afectarea tranzitului în reteaua de transport.

"Această lucrare investițională importantă, cu un buget de peste 15 milioane de lei, are un impact imediat în creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică, îmbunătățirea calității serviciilor și eficientizarea serviciului de distribuție a energiei electrice către consumatorii deserviți", susține RED Union Fenosa.

Advertisement

De asemenea, împreună cu echipamentul primar este modernizat și echipamentul serviciilor auxiliare, inlcusiv cel al protecțiilor prin relee.

Dat fiind faptul că stația“ Uzinelor” 110/10 kV este parte a Rețelelor Electrice de Transport al Sistemului energetic al Republicii Moldova au fost luate în considerație recomandarile privind utilizarea protecțiilor prin relee și a sistemelor de automatizare.

Totodata, soluțiile de proiect, caracteristicile tehnice ale protecțiilor și valorile de reglaj au fost coordonate cu specialiștii din cadrul întreprinderii de stat Moldelectrica și ai societății Termoelectrica.

RED Union Fenosa este cea mai mare companie de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova.

Citiți și:

O precizare de la Gas Natural Fenosa: Cu cât ar putea să scadă tarifeleOportunitati